HTML

káma-túra

tárákánok, adminisztrácija, pláckárt, fegyvergyár, gyezsurnaják. Pre- és posztverbális tárgyak, fürdőház-szellemek, neonzöld házak, fél lépcsőfokkal végződő lépcsősorok. Baltyika sör. Kiküldetés&nászút. Orosz és udmurt táj, magyar ecsettel, szemtanúsági múltban. Vot.

Friss topikok

  • bakter19631007: kiszeretnék jutni Izsevszkbe,mint turista mert nagyon sok szép látni való van ,de hogy kezdjek hoz... (2021.02.27. 20:07) 70 éves a béke
  • aszterik: @Yo! Maaan!: melyik hely? Biztos, hogy jól értetted a posztot? (2018.03.25. 10:18) Múzeumok délutánja – Hanti-Manszijszk 2.
  • maxval bircaman megbízott szerkesztő: @Kutya 79: maxval@abv.bg Kösz előre is. (2015.09.25. 15:47) Mai orosz reneszánsz
  • Sulyid: @Kutya 79 Írtam egy privát üzenetet, remélem válaszolsz/válaszoltok majd rá. Amúgy szavaztam is, ... (2015.09.16. 14:57) Búcsúbogrács
  • Kutya 79: @Pupák Pupákovics: Ahh, valóban. Javítottam 1582-re. De, építenek most is faházakat, főleg gyalult... (2015.06.04. 10:30) Kozmodemjanszk házai

Címkék

adminisztrácija (1) Arsan (1) autó (8) Bajkál (5) barátok (10) barlang (1) baskír (1) beszéd (3) Buranovszkije Babuski (2) burját (2) busz (9) család (1) divat (2) dizájn (6) egyetem (10) elektricska (1) építészet (20) esztrád (2) falu (5) fegyver (2) felújítás (2) férfiak (2) film (3) fürdőház (1) Glazov (2) glazov (1) gyár (1) gyezsurnaja (2) Győzelem Napja (2) hanti (3) Hanti-Manszíjszk (1) Hanti-Manszijszk (2) határátkelő (4) háztartás (1) hideg (10) (12) horgász (1) Huzsir (1) Idnakar (1) időjárás (4) Izs (2) Izsevszk (33) izsevszk (4) jég (9) Jekatyerinburg (5) Joskar-Ola (1) jubileumi ünnepség (4) kaja (12) Kalasnyikov (3) Káma (1) karél (1) Kazany (1) képregény (1) kiállítás (7) Kirov-park (2) kolesz (3) komi (3) komi-permják (1) komi-zürjén (1) koncert (2) konduktor (1) konferencia (4) körülmények (24) kotlett (4) Kozmodemjanszk (1) Kudimkar (1) kullancs (1) kultúrsokk (6) Kungur (1) Lada (2) lakás (5) lektorság (2) lőtér (1) Ludorvaj (2) magyar (1) mari (3) marsrutka (3) maszlenyica (1) médiasztárság (2) metallurg (6) metro (1) migrációs kártya (1) monostor (5) mordvin (1) Moszkva (3) művirág (3) múzeum (8) népszokás (6) néptánc (4) népzene (4) nők (1) Olenyi Rucsi (2) Olhon (1) orosz (26) ősz (1) Perm (1) pia (6) plackart (3) pravodnyik (2) repülőgép (2) sár (3) síelés (1) sport (7) számítógép (2) Szarapul (1) szavazás (1) Szentpétervár (4) Szergijev Poszad (1) szibériai út (1) Sziktivkar (1) Szljudjanka (2) szobor (6) szórakozás (11) szúnyog (1) tarakan (3) társadalom (1) tatár (1) tavasz (8) teázás (3) tél (3) temető (2) természet (10) (9) transzformerek (1) UAZ (1) udmurt (18) Ulan-Ude (1) ünnep (6) Urál (1) utak (2) utazás (30) vámnyilatkozat (1) verseny (3) villamos (2) virág (1) Volga (4) vonat (10) Votkinszk (1) ZIL (1) Címkefelhő

Mr. Barry leleplezése

2013.10.31. 19:33 Kutya 79

Már lassan két hete, október 19-én történt, hogy a kedvenc izsevszki szórakozóhelyünk – a Vidám Történetek Bárja (Бар Весёлых Историй), avagy egyszerűen csak BVI – a három éves születésnapját ünnepelte. Ennek alkalmából pénteken és szombaton is különleges programokkal kedveskedtek az ünnepelni vágyóknak. Nekünk a szombati nap keltette fel az érdeklődésünket, mert aznap este lépett fel náluk a kedvenc udmurt zenekarunk, a Silent Woo Goore.

P1290572.JPG                A BVI bejárata idén márciusban

Kicsivel 11 előtt érkeztünk, mert akkor még valamivel olcsóbb a belépődíj, és mert a program szerint nem sokkal később kellett volna kezdődnie a várt koncertnek. A szigorú biztonsági ellenőrzés után azonban hamar kiderült, hogy még semmi sem kezdődött el, nemhogy a mi koncertünk. Így hát inkább felmentünk az emeleti bárba hogy beszélgessünk és kiváltsuk az ajándékkoktélunkat, ami vodka volt szűrt cseresznyelével és szódával.

    "Iván és a négy szép fiú" - Сьöд очкие (Fekete szemüvegem) egy másik izsevszki klubban

Egy órával és egy sörrel később már kicsit türelmetlenek kezdtünk lenni, ezért inkább lementünk újra a földszinti nagyterembe. Az első zenekar az IB&4CP (Ivan Bjeloszludcev és a négy szép fiú) éppen akkor játszotta az utolsó számait. Ugyan utánuk még nem a Silent Woo Goore következett, de akkor már úgy gondoltuk, hogy inkább lent maradunk és megnézzük, mit játszanak mások. Végül nem bántuk meg, mert aznapra a legjobb izsevszki zenekarokat válogatták össze a rendezők, és annak ellenére, hogy a Sappy nem egészen a mi ízlésünknek való zenét játszott, sokkal jobb volt a vártnál, vagy inkább a megszokottnál.

                Sappy - Было лето (Nyár volt)

Aztán végre a mi zenekarunk következett. Szerencsére nem okoztak csalódást, hacsak azzal nem, hogy egy kicsit rövidre sikerült a fellépés. Vagy csak nekünk tetszett annyira? Mindenesetre jó volt egyszer kicsit hosszabban is hallgatni őket, eddig mindig csak különböző rendezvényeken egy-egy szám erejéig hallottam őket.

   Silet Woo Goore - Кырз:аса лезём али (kb. Szóljon hangosan az ének :) ), az udinei Liet fesztiválról

Az igazi meglepetés viszont utánuk következett, a mindössze kétszemélyes, Deep Winter nevű formáció személyében. A dobos-énekes srácot már látásból ismertük, alapból egy üdítő jelenség a nagy göndör hajával a sok egyenfrizurás orosz között. Rendszeresen DJ-zik a BVI-ben. Most megtudtuk, hogy dobolni is tud, ráadásul egész ütős kis rock 'n rollt nyomnak a haverjával. A nem túl nagy teremben majd levitte a fejünket a hangerő.

                Deep Winter - Break some rules

Ezek után már nehéz volt fokozni a hangulatot, de a kicsit más formációban felálló Sappy banda még megpróbálta néhány Limp Bizkit-feldolgozással.

A nagy zúzás után az est hirtelen csendessé és ünnepélyessé vált. A klub tulajdonosa ugyanis a 3. évforduló alkalmából felkonferálta Mr. Barryt, aki maga a klub arca. Eddig csak a plakátokról, a műsorfüzetekből, az internetről és a ház faláról ismertük Őt, de most ott állt előttünk élőben. Hittük is, meg nem is. Azt mondták nekünk róla a felkonfban, hogy ő tulajdonképpen egy dzsesszművész (és szexszimbólum), és az egész világon valamilyen más művésznéven ismerik, de az igazi neve Mr. Barry. Akkor is állítólag éppen Brüsszelből repült ide egyenesen egy dzsesszfesztiválról. Szó se róla, az angolja elég eredetinek tűnt és gitározni és énekelni is tudott, sőt, néha még bizonyos rézfúvósok hangját is utánozta a szájával. A koncertje tulajdonképpen jó volt, csak nem egy ilyen klubba való volt, hanem inkább valami kellemes szalonba, vagy étterembe.

P1350392.JPG                Mr. Barry egy graffitin

Egész végig nem tudtuk eldönteni, hogy most ő valóban Az a Mr Barry, aki a klub logójában is szerepel, vagy csak kerítettek egy embert, aki nagyon hasonlít a kitalált arculathoz és iderángatták. Én néhány perc után teljesen elhittem az előadott történetet, de Era még hazafelé a klubból is amellett érvelt, hogy nem létezik, hogy ő igazi angol lett volna, Mr. Barry csak egy kitalált személy, mint a Mikulás. A következő hétfőn az egyetemen is szóba került a szombati Mr. Barry-koncert és kérdeztem is az osztálytársnőmtől, aki szintén ott volt, hogy szerinte valóban ő volt-e Mr Barry, vagy az egész csak egy vicc volt, de ő se tudott egyértelmű választ adni. Szóval nem a mi orosz- és angoltudásunkkal volt baj, más is értetlenül állt a jelenség előtt.

Mr Barry.jpg                Ő lenne az? (forrás: vk.com/mrbarry)

Ezért – Era ötletére – ezúttal meghirdetjük a blog első játékát: aki meg tudja oldani a rejtélyt, hogy kit is láttunk tulajdonképpen, vagyis ki tudja deríteni Mr. Barry művésznevét és igazolni tudja személyazonosságát, az kap tőlünk ajándékba egy csomag szárított kalmárt egy sörözés keretében, ha majd otthon leszünk. Ne hagyják ki, nagy lehetőség! :)

Egy kis lábjegyzet a videók mellé: Iván az IB4CP-ből és Szveta a Silent Woo Goore-ból udmurt nyelven énekel. A Snappy videóján az izsevszki Kirov-park és a csodálatos tóparti plázs látható, a Deep Winter videóján meg a tipikus udmurt tájban száguldoznak.

3 komment

Címkék: szórakozás orosz udmurt Izsevszk jubileumi ünnepség Mr. Barry

A bejegyzés trackback címe:

https://kama-tura.blog.hu/api/trackback/id/tr235608232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

samorost 2014.01.05. 21:16:29

Sziasztok!
A 3 gyerekkel irány Anglia blog oldalsávjáról csöppentem ide a két ünnep közti pihenőidőszak valamelyik napján, és 2 nap alatt kiolvastam az egész blogot elejétől a végéig, és mondhatom, a téli szabadság kedvenc olvasmánya lett.
Stílusos, egyéni, érdekes, sok képpel, szóval nagyon tetszett, várom a folytatást!
Nektek pedig kívánok további kalandokkal teli ottlétet, sikert a munkában-tanulásban, és egy jó adag grafomániát! :)

Kutya 79 · http://kama-tura.blog.hu 2014.01.27. 10:37:25

@samorost: Szia!
Köszi a kedves szavakat! Igyekszünk folytatni, csak nagyon szorongatnak minket a határidők.

Pupák Pupákovics 2014.02.15. 10:45:03

Senki se tudja ki Mr Barry? Sose tudjuk meg?
süti beállítások módosítása